IT Vijesti

VIDI RSS

 • Hrvatska retro igra stiže na PC i ...

  Izdavač Chorus Worldwide Games idući će mjesec lansirati igru hrvatskog developera Gamechucka Speed Limit na PC-ju (17.2.), PlayStationu 4 i 5 (16.2.), Xboxu One i Xboxu Series X/S (18.2.) te Nintendo Switchu (19.2.).

  Speed Limit je igra koja je namijenjena ljubiteljima takozvanog "retrogaming žanra", što znači da uvelike podsjeća na neke arkadne igre iz ranih početaka video igara. Jedna od glavnih zanimljivosti je u stalnom ubrzanju, što znači da ćete od levela do levela morati biti sve brži u reakcijama, refleksima i donošenju odluka, a dodatna zanimljivost je što će se osim dinamike usred gameplaya mijenjati i podžanrovi, pa se može reći da je ovo svojevrsni hommage starim arkadnim scrollerima. Ukupnom dojmu doprinosi i grafika koja je u cijelosti crtana rukom, što je već postalo zaštitni znak Gamechucka.

  Mada igra definitivno nije namijenjena svakome, nadamo se da će privući dovoljnu količinu "retrofanova" koji će dobiti novi naslov s okusom i mirisom legendi iz doba Komodoraca i Spectruma.

  PC demo inačicu igre možete preuzeti na ovoj poveznici.


 • Portali Linux na Apple M1 Mac raču...

  Tvrtka Corellium koja u svojoj ponudi ima virtualizirane inačica iOS-a za testiranje sigurnosti, uspješno je portala Ubuntu na M1 Macove i objavila čitav vodič kako bi to isto omogućila svakom zainteresiranom.

  Modificirana inačica Ubuntua "boota" se u obično korisničko sučelje i uključuje USB podršku.

  Nedavno ste mogli pročitati najavu poznatog developera marcana, koji je rekao da namjerava napraviti Linux za Appleova računala i prijenosnike s novim M1 procesorima, no kako se čini, preduhitrila ga je ekipa iz sigurnosne tvrtke Corellium, koja je omogućila rad specijalno prilagođene inačice Ubuntua na Mac računalima s novim Appleovim ARM M1 procesorima.

  Doduše, za razliku od marcana, koji namjerava napraviti "punokrvni" Linux za M1 uređaje, Corellium je izradio samo "port" Ubuntua, no kažu da je potpuno iskoristiv na Mac Mini M1 računalu i radi podizanjem Ubuntu desktopa s USB-a. Postupak pokretanja porta tražit će od vas malo poznavanja Linuxa i 'custum' kernela, no Corellium je napisao detaljan vodič za čitav proces koji možete pronaći na ovoj poveznici.

  Correlium je svoja virtualna rješenja već razvijao za Appelove uređaje, pa između ostaloga u ponudi ima virtualni iPhone koji stručnjacima za sigurnost omogućuje testiranje ranjivosti i bugova.

  To se nije dopalo Appleu koji je pokrenuo tužbu protiv Corelliuma, no izgubio je spor na prvoj istanci, iako sudski proces još nije pravomoćan. 

  Prošle godine Corellium je demonstrirao instaliranje Androida 10 na iPhone 7 i 7S telefone pa ne čudi da se već duže vrijeme nalazi na crnoj listi ekipe iz Cupertina.


 • Serijska proizvodnja 90 Hz OLED zas...

  Tvrtka Samsung Display objavila je kako kreće u "masovnu", odnosno serijsku proizvodnju prvih 90 HzOLED zaslona na svijetu, dizajniranih za prijenosnike koje, kako kažu, lansira više globalnih IT tvrtki tijekom ove godine.

  Proizvodnja započinje u ožujku u "vrlo velikim količinama", a osim podatka da se radi o 14-inčnim panelima, Samsung Display nije otkrio nikakve detalje i specifikacije novih zaslona poput omjera slike i rezolucije, no ističu brže vrijeme odziva svojih OLED zaslona koji donose "praktično jednaku količinu zamućenja kao LCD-ovi od 120 Hz pri prikazivanju bržeg kretanja sadržaja".

  Obzirom da je Samsung najveći svjetski dobavljač OLED zaslona, ova najava sugerira da će OLED prijenosnici ove godine vjerojatno veliki trend.


PDF Ispis E-mail

Dobrodošli na stranice BORG-a!

 

Borg d.o.o. pruža usluge iz područja integracije i implementacije informacijskih tehnologija. Naš stručni tim ima znanje i iskustvo koje jamči uspješnu implementaciju Vaših projekata, u sklopu kojih radimo:

 •  Procjenu postojećeg stanja IT sustava i poslovnih aplikacija.
 •  Analizu infrastrukturnih potreba.
 •  Planiranje i vođenje projekata.
 •  Dizajn i implementaciju mreže.
 •  Analizu performansi i podešavanje novog sustava.
Po uspješno završenoj implementaciji projekta korisnik se kontinuirano prati kroz jamstvene servisne usluge i kroz ugovorene razine podrške IT sustavu. Neovisno o veličini tvrtke i kompleksnosti Informacijskog sustava potrebno je slijediti standardne procedure, odnosno poštivati pravila struke. Samo takav pristup jamči korisniku mogućnost implementacije novih tehnologija, te zaštitu prethodnih investicija u opremu i znanje uposlenih.
 
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 
RocketTheme Joomla Templates