IT Vijesti

VIDI RSS

 • I Vidijevci mogu biti dioničari Gr...

  Hrvatska tvrtka Greyp Bikes nedavno je postigla veliki uspjeh na sajmu Eurobike 2019 u njemačkom Friedrichshafenu osvojivši nagradu Eurobike Award za svoj električni bicikl Greyp G6 lansiran prošle godine, koji smo mi dobili na test u Vidilab kao prva redakcija u Hrvatskoj. 

  Tvrtka je upravo izdala priopćenje u kojem najavljuje javnu ponudu digitalnog tokena kroz crowdfunding kampanju, koja će omogućiti da svatko postane ulagač, za ulog od minimalno 100 eura. 

  Na taj način i svi Vidijevci imaju priliku postati vlasnici udjela u Rimčevoj tvrtki, ukoliko krenu u kupnju udjela preko platforme Neufund na ovoj poveznici

  Ulagač ostvaruje pravo glasa u upravljačkim odlukama tvrtke i pravo na isplatu dividende.

  Cilj Greyp Bikesa je na taj način prikupiti 5 milijuna eura investicija, a osim u eurima udjeli će se moći kupovati u digitalnoj valuti Etheru. Obzirom da se Ether u posljednje vrijeme strmoglavio, ovo možda predstavlja nadu vlasnicima te kriptovalute da svoju zaradu ostvare kroz dividendu u Greyp Bikesu.

  Greyp Bikes je u javnu ponudu pustio 30 dionica. Cijena jedne dionice iznosi 161.870,50 EUR-a. Dakako nitko vas ne sili da kupujete čitave dionice, već udjele u protuvrijednosti od 100 eura na više.  


 • VIDEO: Pametna boca ubija bakterije...

  Britanski startup LARQ razvija je istoimenu pametnu bocu u koju je integrirana tehnologija koja je prema njihovim riječima, "u stanju eliminirati 99,999% bakterija.

  Boca koja se prodaje po ne baš maloj cijeni od 110 američkih dolara trebala bi vam omogućiti uživanje u čistoj vodi do 6 sati dnevno, zahvaljujući tehnološkom rješenju koje svaka dva sata UV svjetlom djeluje na vodu, a ubijanje bakterija možete pokrenuti i ručno pritiskom na gumb u trajanju od 60 sekundi, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

  larq

  Proizvođač kaže da je njegova patentirana UV-C LED tehnologija najnaprednija na svijetu jer svojim nanometarskim UV svjetlom uništava bakterije pokretanjem fotokemijske reakcije koja im uništava DNK. Radi se o istom tipu svjetla koje danas koriste i brojne bolnice širom svijeta za sterilizaciju bolničkih soba i operacijskih dvorana.


 • Raketa za Mjesec pred dovršetkom

  Inženjeri u NASA-inom pogonu MAF (Michoud Assembly Facility) u New Orleansu montirali su posljednjih pet sekcija koji čine glavnu strukturu buduće rakete koja će vratiti ljude na Mjesec - SLS (Space Launch System). Raketa od koje je veća jedino ATLAS V raketa iz Apollo programa povest će 2021. godine u orbitu Mjeseca Orion letejlicu bez posade, a ako sve protekne u najboljem redu, na naš prirodni satelit će vratiti ljude 2024. godine. 

  Zadnji montirani dio SLS-ovog centralnog dijela dužine od 64 m je bila sekcija motora na koju će se spojiti 4 moćna RS-25 motora koji mogu stvoriti potisak od 9 meganjutna.

  SLS render fotka

  Nakon postavljanja raketnih motora, raketi će još dodati sustave integrirane avionike (elektronike), nakon čega će se provesti posljednji testovi i započeti s planiranjem prve bespilotne misije.

  Centralni dio SLS rakete sadrži i dva velika tanka s tekućim gorivom koji će u sebi sadržavati 2,7 milijuna litara tekućeg kisika i vodika.


PDF Ispis E-mail

Dobrodošli na stranice BORG-a!

 

Borg d.o.o. pruža usluge iz područja integracije i implementacije informacijskih tehnologija. Naš stručni tim ima znanje i iskustvo koje jamči uspješnu implementaciju Vaših projekata, u sklopu kojih radimo:

 •  Procjenu postojećeg stanja IT sustava i poslovnih aplikacija.
 •  Analizu infrastrukturnih potreba.
 •  Planiranje i vođenje projekata.
 •  Dizajn i implementaciju mreže.
 •  Analizu performansi i podešavanje novog sustava.
Po uspješno završenoj implementaciji projekta korisnik se kontinuirano prati kroz jamstvene servisne usluge i kroz ugovorene razine podrške IT sustavu. Neovisno o veličini tvrtke i kompleksnosti Informacijskog sustava potrebno je slijediti standardne procedure, odnosno poštivati pravila struke. Samo takav pristup jamči korisniku mogućnost implementacije novih tehnologija, te zaštitu prethodnih investicija u opremu i znanje uposlenih.
 
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 
RocketTheme Joomla Templates