IT Vijesti

VIDI RSS

 • VIDEO: Druga sezona ST Discoverya d...

  Druga sezona serije Star Trek: Discovery nam je pred vratima (emitiranje započinje 17. siječnja na CBS All Accessu), pa je CBS lansirao trailer koji ju najavljuje.

  U drugoj sezoni dobro nam poznata ekipa udružuje se s kapetanom Pikeom kako bi istražili misteriozne signale entiteta kojeg nazivaju Red Angel, koji donosi prijetnju uništenja civilizacija u čitavoj galaksiji. Njima se pridružuje i legendarni Vulkanac Spock koji će, barem sudeći prema traileru, u novoj sezoni imati zapaženu ulogu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

  Inače, zanimljivo je da CBS nema namjeru ostati na samo jednom Star Trek serijalu, jer su u razvoju čak 4 nove ST serije, koje uključuju i jednu u kojoj se na veliku scenu vraća Patrick Stewart kao Jean-Luc Picard.

  Mislimo da će iduće godine Trekiji u potpunosti doći na svoje, iako su se oni malo stariji jako podijelili oko Star Trek: Discoverya, pa dio njih smatra da to nije "pravi" Star Trek, jer su promjene koje je donio bile malo predrastične za njih. 


 • IMAX odustaje od VR filmova

  Prije nekoliko godina IMAX je imao velike planove za VR Experiences, odnosno prikazivanje 10-minutnih VR filmova u posebnim prostorima svojih kina u SAD-u, za što su korisnici trebali plaćati po 10 dolara.

  Kako se pokazalo, publika nije bila previše zainteresirana plaćati ta VR iskustva, pa je tvrtka objavila da će u prvom kvartalu 2019. zatvoriti posljednje 3 lokacije u SAD-u na kojima je nudila VR sadržaje.   

  Pored toga, CEO Imaxa Richard Gelford obratio se investitorima i u izvještaju o prihodima im poručio da "brojke jednostavno ne idu u prilog" VR ponudi.

  IMAX je do sada VR ponudu uveo na 7 lokacija, na kojima je gledateljima ponudio gledanje VR filmova u suradnji sa Starbreezeom,  HTC-om, i Subpacom, koji su osiguravali sadržaje, VR naočale i jakne s vibracijama, no gledatelji nisu bili impresionirani, pa se može reći da je Imaxu VR biznis propao, iako je najavio da će tu ponudu proširiti širom svijeta.


 • Zagrebačko natjecanje u igrama For...

  Centar Zagreba postaje središte gaminga u subotu 15. prosinca kada kino Europa preuzima Tele2 PlayDay. Najznačajnija regionalna esports organizacija Valiance predstavlja interaktivni događaj koji je potpuno besplatan i otvoren za sve generacije, a prilika je da se zaigraju neke od najpoznatijih igara današnjice i upozna s najbrže rastućom industrijom. Treće izdanje poziva da odmjerite snage na velikim FIFA 19 i Clash Royale turnirima, zaigrate Fortnite i PUBG Mobile ili pokažete svoje plesačke vještine na Just Dance natjecanju.

  Kompetitivni dio predvodi FIFA 19 turnir, a osim online kvalifikacija, prijave su za 56 osoba moguće na dan događaja već od 10:00, a kvalifikacije počinju sat vremena kasnije. Veliko finale se igra u glavnoj dvorani u 16:00 i prenosi na velikom platnu dok sve prate Malajski Tapir i PvTMole. Clash Royale turnir u najkompetitivnijoj mobilnoj igri u regiji može zaigrati ukupno 64 igrača, prijave su otvorene od 11:00 na dan događaja u dvorani Muller te cijeli taj program vodi trener Coach Oak. 

  Igrat će se i dvije najpopularnije Battle Royale igre. Fortnite će preuzeti veliku dvoranu, a u Squad, Duos i Duo programu će KOFS i PvTMole igrati s ekipom iz publike ili međusobno. Bit će tu i Fortnite kviz, Q&A, a prikazat će se i pobjednici najboljeg plesa u natjecanju Saturday Fortnite Fever, te je sve na programu od 12:00-15:30. Drugu igru iz ove kategorije, PUBG Mobile, će tijekom cijelog trajanja događaja u dvorani Muller moći zaigrati svi i to na najnovijim Huawei mobitelima.

  Predvorje kina, uz FIFA 19 turnir, preuzima najpoznatija plesna igra Just Dance 2019 gdje ćete plesom moći osvojiti i vrijedne nagrade.

  Broj mjesta je ograničen, a prijave su moguće i prije službenog otvaranja vrata. U samom centru grada možete izbrusiti svoje vještine u najpoznatijih igrama današnjice, upoznati najveća imena hrvatske gaming scene, zaigrati na najboljoj opremi i osvojiti vrijedne nagrade.

  Više informacija potražite na http://playday.gg.


PDF Ispis E-mail

Dobrodošli na stranice BORG-a!

 

Borg d.o.o. pruža usluge iz područja integracije i implementacije informacijskih tehnologija. Naš stručni tim ima znanje i iskustvo koje jamči uspješnu implementaciju Vaših projekata, u sklopu kojih radimo:

 •  Procjenu postojećeg stanja IT sustava i poslovnih aplikacija.
 •  Analizu infrastrukturnih potreba.
 •  Planiranje i vođenje projekata.
 •  Dizajn i implementaciju mreže.
 •  Analizu performansi i podešavanje novog sustava.
Po uspješno završenoj implementaciji projekta korisnik se kontinuirano prati kroz jamstvene servisne usluge i kroz ugovorene razine podrške IT sustavu. Neovisno o veličini tvrtke i kompleksnosti Informacijskog sustava potrebno je slijediti standardne procedure, odnosno poštivati pravila struke. Samo takav pristup jamči korisniku mogućnost implementacije novih tehnologija, te zaštitu prethodnih investicija u opremu i znanje uposlenih.
 
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 
RocketTheme Joomla Templates