IT Vijesti

VIDI RSS

 • Video zvono za vrata šalje podatke...

  Prema pisanju organizacije Electronic Frontier Foundation (EFF) koja se bavi očuvanjem ljudskih sloboda i privatnosti, ustanovljeno je da aplikacija za video zvono za vrata Ring koje se prodaje i kod nas po cijeni od nekih 2000 kuna, šalje podatke korisnika tvrtkama koje ih koriste za razne potrebe. Među 5 tvrtki koje dobivaju podatke iz aplikacije za video zvono nalaze se Google i Facebook, a podaci uključuju imena, IP adrese i mobilne mreže korisnika.

  Problem je u tome što Ring kao i mnoge druge tvrtke koristi usluge tvrtki "treće strane" za evaluaciju korištenja mobilne aplikacije s ciljem poboljšavanja i optimizacije korisničkog iskustva, no ujedno tim trećim stranama omogućuju pribavljanje podataka korisnika koje ne bi smjeli dobivati bez direktne dozvole korisnika.

  EFF kaže da u Ring u svojim pravilima o privatnosti spominje samo jednu od tih tvrtki koje dobivaju podatke iz aplikacije, što znači da korisnici Ringovog zvona s kamerom nisu ni svjesni kome se sve još njihovi privatni podaci šalju.

  Tih 5 tvrtki koje dobivaju podatke korisnika Ringa su Facebook, Branch, AppsFlyer, MixPanel i Crashalytics koja je u vlasništvu Googlea. U pravilima o privatnosti podataka Ring je naveo samo da podatke s ciljem obrade dobivaju MixPanel, Google Analytics, HotJar i Optimizely. EFF je testirao kod aplikacije Ring za Android u inačici 3.21.1.


 • Započinju online borbe Pokemon Go ...

  Prošle godine Niantic je igračima popularne AR igre Pokemon Go obećao značajku pod nazivom Go Battle League, koja će im napokon omogućiti online borbe s drugim Pokemon trenerima preko interneta. Developer je sada objavio da Go Battle League kreće i to s predsezonama pod nazivima Great League, Ultra League i Master League.

  Na žalost u trenutku pisanja ovog teksta Nintic je privremeno zaustavio rad nove značajke ili moda, jer kaže da "prvo mora osigurati nesmetano pokretanje značajke i spriječiti eventualne probleme sa serverom". Ili da to pojednostavimo, novu značajku još uvijek ne možete isprobati dok ne riješe neke probleme na koje su vjerojatno naišli prilikom lansiranja.

  Kada to sve poprave i zakrpaju, predsezonske borbe će poslužiti Nianticu kao neka vrsta beta testiranja, pa će promatrati kako novi mod funkcionira na velikom broju igrača, kako bi za prvu (pravu) sezonu mogli unijeti sva podešavanja uz čiju pomoć će omogućiti kvalitetnu kompetitivnu igru. Pored toga u predsezoni će otkriti koliko bi trebala biti idealna dužina sezone i kako će funkcionirati sustav nagrađivanja i podizanja rankova igrača.     

  Kako biste došli u mogućnost igranja novog moda morat ćete prehodati5 kilometra dnevno da biste uopće dobili pristup i otključali 5 online mečeva. Ukoliko želite igrati neograničeni broj mečeva, onda ćete to morati obaviti tri puta dnevno, što znači da ćete morati odraditi fitness od 15 km. Ako niste skloni tolikom hodanju moći ćete koristi PokeCoinse, pa će i lijenčine doći u mogućnost online borbe.

  U Go Battle League ćete moći pronaći i specijalnog Pikachua, pod nazivom Pikachu Libre, koji nosi specijalni borbeni kostim.


 • U Zagrebu osnovan IBM Digital Excel...

  IBM je otvorio Digital Excellence Hub u Hrvatskoj iz kojeg će lokalni IBM-ovi stručnjaci pružati napredne usluge korisnicima širom svijeta i u Hrvatskoj kako bi preoblikovali i unaprijedili svoje poslovanje u vremenu digitalne ere.

  Digital Excellence Hub smješten je na dvije lokacije i obuhvaćat će dva IBM iX studija u Zagrebu i Varaždinu koje je tijekom protekle četiri godine otvorila tvrtka ecx.io, članica IBM-ove iX obitelji. IBM iX jedna je od najvećih digitalnih agencija na svijetu. Digital Excellence Hub u Hrvatskoj zapošljava više od 100 programera, dizajnera i digitalnih stručnjaka.

  IBM - Digital Excellence Hub otvorenje

  „Digital Excellence Hub predstavlja važno mjesto za naše korisnike gdje tvrtke iz različitih industrijskih grana mogu dobiti na jednom mjestu znanja, vještine i rješenja koja su im potrebna za digitalnu transformaciju poslovanja, stvaranje inovacija te naprednog korisničkog iskustva“ rekao je Tomislav Balun, poslovni direktor, IBM Hrvatska i nastavio „IBM je prisutan u Hrvatskoj proteklih 25 godina i svojim aktivnostima i inicijativama sudjelovao je u tehnološkom razvoju zemlje. Vjerujemo kako ćemo i na ovaj način pomoći u razvoju vještina potrebnih za zanimanja budućnosti.“

  Mjesto za digitalnu budućnost

  IBM-ovi iX lokalni stručnjaci, razvojni inženjeri, dizajneri i stručnjaci za digitalizaciju iz ureda u Zagrebu i Varaždinu radit će kao integrirani tim te će u svom radu koristiti znanja i vještine s područja novih tehnologija kao što su umjetna inteligencija i blockchain te će koristiti metodologije i koncepte poput Agile Working-a, IBM Design Thinking-a kako bi pomogli organizacijama u stvaranju naprednog digitalnog korisničkog iskustva i dobivanju konkurentske prednosti.

  IBM iX razvija sustave nove generacije za digitalni marketing i e-commerce te u svom radu usko surađuje sa svojim tehnološkim partnerima Adobe i SAP s kojima imaju veliki broj globalnih partnera te certificiranih zaposlenika.

  IBM - Helmut Nachbauer - Direktor ecx.io

  Mario Horvat, direktor ecx.io Hrvatska, tvrtke koja je dio obitelji IBM iX rekao je „Iznimno sam ponosan na naše zaposlenike u Hrvatskoj te rast koji smo ostvarili u protekle četiri godine. Naš tim je visoko obrazovan, talentiran i motiviran. Radujemo se budućim zanimljivim projektima u Digital Excellence Hubu u Hrvatskoj."

  IBM iX timovi uspješno surađuju na brojnim projektima digitalne transformacije poslovanja s tvrtkama iz različitih industrija poput:

  Fressnapf, vodeći brend opreme za kućne ljubimce u Europi, udružio se s IBM iX-om kako bi se digitalno povezao s ljubiteljima kućnih ljubimaca. Tako je tvrtka je povezala svoj online svijet s fizičkim podružnicama Fressnapfa. Tvrtka je odabrala IBM Cloud kao tehnološku platformu za brži razvoj i veću produktivnost te IBM Garage metodologiju za izgradnju poslovnog modela orijentiranog na korisnika koji je uključen u proces rada i razvoja od samog početka.

  U Hrvatskoj, IBM surađuje s operaterom A1 Hrvatska na projektima unapređenja ključnih servisa te aktivnostima vezanim uz digitalnu transformaciju poslovanja. Projekti i aktivnosti uključuju proširenje i nadogradnju infrastrukturne platforme za isporuku kritičnih servisa poslovanja te IBM-ove iX savjetodavne usluge i koncepte poput Enterprise Design Thinking-a i Agile kognitivnih usluga namijenjenih stvaranju inovacija i novih digitalnih iskustva za više od 2 milijuna korisnika tvrtke A1 Hrvatska koje se nude putem mobilnih i fiksnih usluga, televizije, digitalnih platformi te ICT rješenja.

  Posebna dobra stvar za Hrvatsku je u tome što Digital Excellence Hub Croatia nudi mogućnosti zapošljavanja za IT talente na hrvatskom tržištu rada.


PDF Ispis E-mail

Dobrodošli na stranice BORG-a!

 

Borg d.o.o. pruža usluge iz područja integracije i implementacije informacijskih tehnologija. Naš stručni tim ima znanje i iskustvo koje jamči uspješnu implementaciju Vaših projekata, u sklopu kojih radimo:

 •  Procjenu postojećeg stanja IT sustava i poslovnih aplikacija.
 •  Analizu infrastrukturnih potreba.
 •  Planiranje i vođenje projekata.
 •  Dizajn i implementaciju mreže.
 •  Analizu performansi i podešavanje novog sustava.
Po uspješno završenoj implementaciji projekta korisnik se kontinuirano prati kroz jamstvene servisne usluge i kroz ugovorene razine podrške IT sustavu. Neovisno o veličini tvrtke i kompleksnosti Informacijskog sustava potrebno je slijediti standardne procedure, odnosno poštivati pravila struke. Samo takav pristup jamči korisniku mogućnost implementacije novih tehnologija, te zaštitu prethodnih investicija u opremu i znanje uposlenih.
 
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 
RocketTheme Joomla Templates