IT Vijesti

VIDI RSS

 • Opera će vam prikazati koliko ste ...

  Često neopravdano podcjenjivan, internetski preglednik Opera je po mišljenjima mnogih najbolji koji postoji. U svojoj najnovijoj nadogradnje Opera dolazi s "tracker blockerom" koji će blokirati praćenje od strane raznih alata na webovima s 20% boljim učinkom nego do sada, a ono što je posebno zanimljivo je mogućnost da vam prikaže listu tih blokiranih trackera kako biste saznali koje stranice izbjegavati, ili da biste otkrili koliko se sustavi praćenja danas koriste od strane raznih servisa i marketinških agencija.

  "Jednom kad ga uključite, dobit ćete ikonu štita u adress baru gdje ćete moći vidjeti broj i popis trackera", piše Opera u svojem priopćenju.

  Ideja je da korisnici postanu svjesni tko ih sve pokušava pratiti i uhoditi dok bezbrižno surfaju internetom, kako bi naučili da takve webove izbjegavaju ukoliko im je stalo do vlastite privatnosti.

  Najnoviju inačicu Opere (v.65) možete pronaći na Operinoj web stranici ovdje.


 • AI uspoređuje vaš glas s Freddije...

  Googleova umjetna inteligencija ponovno je pronašla novo područje primjene. Ovoga puta se radi o alatu pod nazivom FreddieMeter koji je u stanju usporediti vaš glas s glasom jednog od najboljih rock pjevača svih vremena.   

  FreddieMeter je nastao u suradnji Googleovog Creative Laba i preživjelih članova grupe Queen, a algoritmi strojnog učenja su uvježbavani na Mercuryevim originalnim snimkama, kao i na snimkama drugih pjevača koji su izvodili njegove pjesme.

  Kako biste saznali koliko ste blizu Freddiejvog fantastičnog glasa od 4 oktave dovoljno je da imate spojen mikrofon na računalo i potom putem ove poveznice zapjevate jednu od pet ponuđenih pjesama među kojima je i Bohemian Rhapsody koja je samo na YouTubeu poslušana više od milijardu puta.  

  Ako vam AI kaže da ste jako blizu Freddiju mislimo da pod hitno trebate razmisliti o novoj karijeri.

  VAŽNO! Ukoliko mislite da ste bolji od Freddija molimo vas da nam ne šaljete snimke svojeg pjevanja već se javite na neki talent show.


 • Miš koji vam grije ruke

  Tvrtka Ananko iz kineskog Shenzchana, na Kickstarteru je pokrenula projekt miša s grijanjem (temperature controlled mouse) koji će vam zimi grijati ruke tijekom rada ili igranja. Ukoliko ga naručite i uplatite 20 dolara u kampanju na Kickstarteru, isporučit će vam ga još tijekom prosinca ove godine, pa će vaše ručice dobar dio ove zime provesti na toplom.

  Ananko kaže da je u miš ugrađen grijač koji radi na punjivu polimersku bateriju, pa će vas grijati čak i kada nije spojen USB kabelom na računalo. Također navode da se u mišu nalazi pametna senzorska tehnologija koja omogućuje automatsko uključivanje grijanja kada temperatura padne ispod određene vrijednosti, odnosno da se automatski isključi kada detektira da je temperatura viša od one za koju je potrebno grijanje.  

  Koliko vam u životu znači miš s grijanjem možete nam reći u vašim komentarima na Facebooku.    


PDF Ispis E-mail

Dobrodošli na stranice BORG-a!

 

Borg d.o.o. pruža usluge iz područja integracije i implementacije informacijskih tehnologija. Naš stručni tim ima znanje i iskustvo koje jamči uspješnu implementaciju Vaših projekata, u sklopu kojih radimo:

 •  Procjenu postojećeg stanja IT sustava i poslovnih aplikacija.
 •  Analizu infrastrukturnih potreba.
 •  Planiranje i vođenje projekata.
 •  Dizajn i implementaciju mreže.
 •  Analizu performansi i podešavanje novog sustava.
Po uspješno završenoj implementaciji projekta korisnik se kontinuirano prati kroz jamstvene servisne usluge i kroz ugovorene razine podrške IT sustavu. Neovisno o veličini tvrtke i kompleksnosti Informacijskog sustava potrebno je slijediti standardne procedure, odnosno poštivati pravila struke. Samo takav pristup jamči korisniku mogućnost implementacije novih tehnologija, te zaštitu prethodnih investicija u opremu i znanje uposlenih.
 
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 
RocketTheme Joomla Templates