IT Vijesti

VIDI RSS

 • Jakna s licencom besplatne igre za ...

  League of Legends (LoL) jedna je od najpoznatijih MOBA (multiplayer online battle arena) igara, kao i jedan od najpoznatijih eSports naslova, na čijim se turnirima širom svijeta profesionalni igrači nadmeću za bogate nagrade u procijenjenoj visini ukupnog nagradnog fonda od 29 milijuna dolara.

  Bez obzira na to što se oko LoL-a vrte veliki novci, igra je besplatna, odnosno "freemium", što znači da je možete preuzeti i igrati za nula kuna, ali možete trošiti novce na likove, skinove, emoteove i druge stvari za pravi novac kroz mikrotransakcije.  

  Poznati francuski high-end fasshion brand Louis Vuitton očito je zaključio da bi na popularnosti LoL-a mogao dobro zaraditi, pa je lansirao novu liniju luksuzne odjeće, obuće i torbi pod nazivom LVxLoL. Svi fanovi, posebice oni koji dobro zarađuju na eSports turnirima sada će imati priliku potrošiti svoj teško stečeni novac na LoL jaknu vrijednu 5.650 dolara (cca 38.000 kn), ručni sat koji se prodaje za 3.050 dolara, suknjicu od 2.680 dolara, ruksak od 2.300 te torbice, tenisice, cipele i čizmice među kojima nećete naći ništa jeftinije od 1.000 dolara.

  Ukoliko pak ne namjeravate potrošiti toliko novca, a ipak biste željeli imati neki sveti LoL predmet s potpisom Louisa Vuittona, možete si kupiti ljetnu majicu s likom Qiyane za 670 dolara ili privjesak za ključeve vrijedan 515 dolara, a ako ste baš jako škrti kupite si LoL kravatu koja košta samo 170 dolara.        

  Ovo je prvi ulazak Louisa Vuittona u eSports, nakon što je slične linije lansirao u tradicionalnim sportovima poput FIFA branda, a Riot Games zasigurno neće imati ništa protiv, jer će za svaki prodani predmet dobiti svoj postotak za licenciranje.

  Situacija je ovdje ista kao s mikrotransakcijama u igri. Nitko vas ne tjera trošiti novce, ali ni ne sprječava. Ako ih imate.  

  U božićni šoping možete krenuti putem ove poveznice, no znajte kako tu nema ni crnog, ni velikog, a bogami ni malog petka.


 • Kina izbacuje Windowse i strani har...

  Prema pisanju Australian Financial Reviewa (AFR), kineska vlada je izdala nalog svim državnim ustanovama, organizacijama i uredima da zamijene sav stranisoftver i hardver iz svojih računalnih sustava s alternativnim rješenjima proizvedenim u Kini. 

  To uključuje izbacivanje Windowsa i drugog američkog softvera iz računala kojima se služe kineska vlada i državne organizacije, a kineska komunistička partija naložila je svim institucijama da je krajnji rok za potpunu migraciju na kineska rješenja tri godine. Točnije rečeno 2020. godine će zamjena morati biti provedena u 30% sustava, idućih 50% tijekom 2021. godine, a ostalih 20% 2022.

  Mada će ovaj potez kineske vlade biti priličan udarac američkim tvrtkama koje su prodavale hardver i softver Kinezima, obavezna migracija na kineska rješenja se zasad neće odnositi na privatni sektor, mada postoji mogućnost da bi se u nekom trenutku "ban" američkih proizvoda mogao proširiti, no to će vjerojatno ovisiti u daljim američkim potezima.

  Trgovinski rat se očito nastavlja.


 • VIDEO: Predstavljen centralni stupa...

  NASA je u Michoud Assembly Facility pogonu u New Orleansu održala svečanu prezentaciju dovršetka gradnje centralnog stupnja SLS rakete koja će 2024. godine u okviru Artemis programa na Mjesec vratiti Amerikance i na njegovu površinu dovesti prvu Amerikanku, kao što možete vidjeti u ovom videu.

  Šef NASA-e Jim Bridenstine rekao je kako je dovršetak gradnje centralnog stadija SLS-a svojevrsni božićni poklon NASA-e Americi. Raketa će uskoro napustiti New Orleans, jer će se testirati se u Stennis Space Centru u Missisipiju.

  Centralni stupanj rakete dugačak je 65 metara te uključuje 4 motora i dva tanka s tekućim gorivom. 

  Bridenstine je rekao da je NASA s Boeingom zasad ugovorila izradu samo prve dvije SLS rakete, što znači da im tek trebaju povjeriti izradu treće koja će na Mjesec dovesti ljude 2024. godine.

  NASA i dalje izbjegava odati raspored lansiranja Artemis misija, kao i reći koliko SLS-ovi koštaju, a Bridenstine je jedino rekao da će troškovi ovisiti o tome koliko će raketa NASA naručiti. Što će ih biti više, to će pojedinačna cijena biti niža. Prošli mjesec NASA je rekla da ih u prvoj fazi namjerava naručiti 10 komada.


PDF Ispis E-mail

Dobrodošli na stranice BORG-a!

 

Borg d.o.o. pruža usluge iz područja integracije i implementacije informacijskih tehnologija. Naš stručni tim ima znanje i iskustvo koje jamči uspješnu implementaciju Vaših projekata, u sklopu kojih radimo:

 •  Procjenu postojećeg stanja IT sustava i poslovnih aplikacija.
 •  Analizu infrastrukturnih potreba.
 •  Planiranje i vođenje projekata.
 •  Dizajn i implementaciju mreže.
 •  Analizu performansi i podešavanje novog sustava.
Po uspješno završenoj implementaciji projekta korisnik se kontinuirano prati kroz jamstvene servisne usluge i kroz ugovorene razine podrške IT sustavu. Neovisno o veličini tvrtke i kompleksnosti Informacijskog sustava potrebno je slijediti standardne procedure, odnosno poštivati pravila struke. Samo takav pristup jamči korisniku mogućnost implementacije novih tehnologija, te zaštitu prethodnih investicija u opremu i znanje uposlenih.
 
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 
RocketTheme Joomla Templates