IT Vijesti

VIDI RSS

 • Ukrajinski studio radi Stalker 2 u ...

  Ukrajinski game developer GSC Game World nastavlja rad na igri Stalker 2: Heart of Chornobyl nakon što je bio prisiljen zaustaviti njezin razvoj zbog ruske invazije na Ukrajinu.

  U ožujku ove godine developer je rekao da je zaustavio rad jer pomaže zaposlenicima da prežive ratna stradanja, kao što možete vidjeti u ovom videu.

  Ubrzo potom su češki mediji izjavili da se studio relocirao u Prag, a sada je tvrtka u odgovoru na upit jednog korisnika Discorda rekla da se izrada igre nastavlja, no razvija se s novim naslovom Stalker 2: Heart of Chornobyl umjesto prijašnjeg Stalker 2: Heart of Chernobyl, jer je ispravniji prema ukrajinskom pravopisu kao naziv lokacije na kojoj se 1986. godine dogodio poznati incident s nuklearkom.  


 • VIDEO: Kina lansira autonomni nosa...

  U kineskom brodogradilištu Huangpu Wenchong kršten je prvi autonomni nosač dronova na svijetu pod nazivom Zhu Hai Yun, koji će uskoro samostalno patrolirati oceanom i prevoziti više od 50 autonomnih dronova, čamaca i podmornica koji će imati mogućnost izvođenja koordiniranih vojnih obrambenih ili napadačkih akcija.

  Brod dužine od 88,4 m predstavlja prvu autonomnu platformu koja će vojnim kineskim jedinicama pružiti potpuno nove borbene sposobnosti, a za upravljanje će se koristiti umjetna inteligencija u kombinaciji s ljudskim operaterima koji će njima moći upravljati s kopna, kao što možete vidjeti u ovom videu.

  Prema pisanju kineskih medija, brodom će tijekom isplovljavanja i uplovljavanja u luku upravljati ljudski operateri, dok će AI preuzeti upravljanje na otvorenom moru.

  Dronovi će imati mogućnost potpuno automatskog uzlijetanja i slijetanja na brod, dok će njima u letu tijekom borbenih operacija upravljati ljudski operateri koji će donositi konačne odluke o pucanju, što znači da ispaljivanje oružja još uvijek neće biti prepušteno umjetnoj inteligenciji. Na isti način će se upravljati autonomnim mini podmornicama i robotiziranim  čamcima.


 • Jestivi selotejp za lijepljenje pal...

  Vjerojatno ste se svi suočili sa situacijama kada vam iz palačinki, buritosa, tacosa, gyrosa i drugih "smotanih jela" od tijesta, curi sadržaj koji vam može napraviti veliki nered na stolu i zaprljati odjeću.

  Četvero studenata inženjerstva na Sveučilištu John Hopkins odlučilo je tome stati na kraj prvim jestivim selotejpom za lijepljenje hrane pod nazivom Tastee Tape.

  Kako bi izradio jestivu ljepljivu traku tim je testirao mnoštvo sastojaka i kombinacija prije nego što se odlučio na konačni recept, no budući da se prijavljuju za patent, izumitelji tek trebaju otkriti svoju tajnu formulu.

  Prema timu, traka je jestiva, sigurna i ima vlačnu čvrstoću u koju možete vjerovati da će držati zajedno dobro napunjen burrito, taco ili gyro.

  "Ono što mogu reći je da su svi sastojci sigurni za konzumiranje, da su prehrambeni, a uobičajeni su i dijetetski aditivi u njemu", navodi jedan od autora studije Tyler Guarino.

  Zasad nije poznato kada bi studenti Hopkinsa mogli komercijalizirati proizvod i kada će se naći u prodaji.


PDF Ispis E-mail

Dobrodošli na stranice BORG-a!

 

Borg d.o.o. pruža usluge iz područja integracije i implementacije informacijskih tehnologija. Naš stručni tim ima znanje i iskustvo koje jamči uspješnu implementaciju Vaših projekata, u sklopu kojih radimo:

 •  Procjenu postojećeg stanja IT sustava i poslovnih aplikacija.
 •  Analizu infrastrukturnih potreba.
 •  Planiranje i vođenje projekata.
 •  Dizajn i implementaciju mreže.
 •  Analizu performansi i podešavanje novog sustava.
Po uspješno završenoj implementaciji projekta korisnik se kontinuirano prati kroz jamstvene servisne usluge i kroz ugovorene razine podrške IT sustavu. Neovisno o veličini tvrtke i kompleksnosti Informacijskog sustava potrebno je slijediti standardne procedure, odnosno poštivati pravila struke. Samo takav pristup jamči korisniku mogućnost implementacije novih tehnologija, te zaštitu prethodnih investicija u opremu i znanje uposlenih.
 
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 
RocketTheme Joomla Templates